ГАБРОВСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР

793b16e2b6ac9d8c78b3c9d24a4a5bf9Скъпи приятели,

11 октомври, събота, от 18, 30 часа в храма "Св.Троица" в Габрово ще се открие дванадесетото издание на Празника на духовната музика. След габровския карнавал, този музикален празник е второто събитие в нашия град, което събира на едно място хора от различни възрасти, музикални предпочитания и културни интереси. Един празник на духовно единение и алтернатива  на разпадането на културните ценности  които съпътстват нашия живот, отчуждават ни един от друг и ни капсулират в затворени малки обществени групи.

През тези два почивни дни ще имате удоволствието да чуете прекрасни български хорове от Габрово, София, Пловдив, Ловеч, Ямбол и Поморие.На 12 октомври, неделя, от 18, 30 часа в Художествената галерия "Христо Цокев" Празникът на духовната музика ще бъде закрит от класният Камерен хор на БАН от София и неговата ръководителка Мария Вълчанова-Любенова. Съвместно с Габровския камерен оркестър ще бъде изпълнена Кратка меса от немския ранно-романтичен композитор Йохан Каспар Айблингер - съвременник на Франц Шуберт.


Празникът на духовната музика в Габрово е нещо много различно от подобни аналози, които съществуват в градовете София, Сливен и Поморие.

Това е  форум, който е отворен не само към нашата родна православна музика, но и към музикалната култура и на другите вероизповедания. Един форум на толерантност, отвореност,  на взаимно опознаване и духовно обогатяване.

Заповядайте! Очакваме Ви! 

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!